Hantuchová a Čepelová sa pobijú v derby o semifinále v Charlestone

03.04.2014 Celý región

Charleston 3. apríla (TASR) - Slovenské tenistky Daniela Hantuchová a Jana Čepelová nastúpia proti sebe v atraktívnom piatkovom štvrťfinálovom derby na turnaji WTA na zelenej antuke v americkom Charlestone. Hantuchová si v treťom kole dvojhry ako nasadená dvanástka poradila s Brazílčankou Telianou Pereirovou za 81 minút hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:3. Čepelová vyradila trinástu nasadenú Rusku Jelenu Vesninovú po vyše dvaapolhodinovej trojsetovej dráme 7:6 (4), 3:6 a 6:3.

Má aj skalp S. Williamsovej

Čepelová, ktorá v 2. kole senzačne zdolala svetovú i turnajovú jednotku Američanku Serenu Williamsovú, mala v prvom sete duelu s Vesninovou štyrikrát brejk dolu. Vždy však dokázala zakontrovať. V dvanástom geme odvrátila tri setbaly a vynútila si tajbrejk, v ktorom slávila úspech. V druhom dejstve za stavu 2:5 si Čepelová nechala ošetriť ľavú nohu a hoci po návrate na dvorec tuho bojovala, set sa stal korisťou Vesninovou. V rozhodujúcom dejstve však mladá Slovenka získala od stavu 2:2 tri gemy v rade a zabezpečila si postup do štvrťfinále. Čepelová predviedla viacero skvelých stopbalov, umne mixovala loptičky k základným čiaram so slajzami. Za stavu 5:3 premenila do úspešnom dropšote v poradí štvrtý mečbal.

Slovenské derby


Hantuchová mala proti Pereirovej raketový nástup, keď dvakrát prelomila podanie juhoamerickej antukovej špecialistky a vybudovala si náskok 5:0. Pereirová síce odvrátila hrozbu "kanára" a následne znížila na 2:5, no Slovenka už dotiahla prvý set do úspešného konca. V druhom dejstve sa Pereirová po brejku v piatom geme ujala vedenia 3:2, bývalá svetová päťka však potom získala štyri gemy v rade a zabezpečila si postup medzi elitnú osmičku. Hantuchová má v Charlestone už istú prémiu 16.200 USD a 100 bodov do rebríčka WTA. V roku 2010 postúpila slovenská fedcupová reprezentantka v Južnej Karolíne až do semifinále, v ktorom podľahla neskoršej šampiónke Austrálčanke Samanthe Stosurovej.

Hantuchová bola po triumfe nad Pereirovou spokojná. "Konečne sa mi podarilo v tomto roku postúpiť do štvrťfinále, navyše na antuke, ktorá nie je práve mojim najlepším povrchom. Veľmi ma teší, že sa začína prejavovať spolupráca s trénerom Petrom Lundgrenom, ktorý sa snaží zmeniť v mojej hre niektoré veci. Pereirová vie byť veľmi nepríjemná, čo dokázala v zápase s Cirsteovou, ktorý som videla na vlastné oči. Musela som hrať agresívne a nepustiť ju k jej hre," povedala pre TASR slovenská dvojka, ktorá netrpezlivo čakala na svoju štvrťfinálovú súperku. "Potešilo by ma, keby som hrala proti Janke Čepelovej. Derby zápasy vždy bývajú zaujímavé."

dvojhra - 3. kolo:
Daniela HANTUCHOVÁ (12-SR) - Teliana Pereirová (Br.) 6:2, 6:3, Jana ČEPELOVÁ (SR) - Jelena Vesninová (13-Rus.) 7:6 (4), 3:6, 6:3
 

Vyberte región